8.
2. se všichni žáci 1. st. zúčastnili projektového dne „Zdraví na talíři“.
Dopolední
program obsahoval ryze praktickou činnost – přípravu
„zdravých“ pokrmů. V následné
prezentaci jej každá třída ostatním
představila a dala ochutnat. Byl nabídnut rybí,
mrkvový a jarní salát,
„karolínky“ a sušenky z ovesných
vloček, odlehčená vajíčková a česneková
pomazánka a červenobílé špízky. Toto
tvořivé, ale zároveň poučné dopoledne se
našim žákům – mladým kuchařům velmi
líbilo.
Odpolední
program „Sešlost rodičů nad talířem plným
zdraví“ navštívil
velký počet nejen rodičů, ale i rodinných
příslušníků. Poučná prezentace o
správném životním stylu, vystoupení
vedoucí školní jídelny a představení
dopoledních výtvorů samotnými žáky,
navnadilo všechny návštěvníky
k následné ochutnávce.
To, že byl dnešní den úspěšný svědčily nejen spokojené tváře
návštěvníků a požadavky na recepty, ale posléze i prázdné stoly.